Zimowa sałatka z rukwią wodną i łososiem

Zimowa sałatka z rukwią wodną i łososiem

Ilość porcji: 2

Czas: 15 minut

Poziom trudności: łatwe

Składniki:

rukiew wodna
wędzony łosoś 125 g
6 rzodkiewek
1 grejpfrut
połowa cytryny
oliwa
sól i pieprz

 





Sposób przyrządzenia:

Ta sałatka jest idealnym wyjściem dla tych, którzy wrócili późno do domu i muszą przygotować coś szybkiego, a smacznego i zdrowego. Na talerzach rozłóż rukiew wodną, kawałki wędzonego łososia, pokrojoną w cienkie plasterki rzodkiewkę. Czas na grejpfruta, z którego chcemy uzyskać ładne, czyste kawałki. Żeby ułatwić sobie tę czynność obierz go ze skóry, oczyść z białych włókien, które są zbyt gorzkie. Następnie za pomocą noża wykrój każdy kawałek owocu i dodaj do reszty składników. Już jest pysznie, ale dodaj jeszcze na koniec sporą ilość oliwy, skrop sokiem z cytry i dopraw solą oraz pieprzem. Smacznego!