Kiełki liofilizowane powstają w wyniku unikalnego procesu, który rozpoczyna się od wyhodowania najlepszej jakości świeżych kiełków. Następnie poddaje się je liofilizacji, czyli metodzie opartej na zamrażaniu i suszeniu produktu z zastosowaniem obniżonego ciśnienia. Dzięki temu procesowi kiełki zachowują niezbędne składniki odżywcze i minerały, a także wydłużają swój okres przydatności.
W rezultacie otrzymujemy pełne witamin i składników mineralnych liofilizowane kiełki, które są idealnym dodatkiem do sałatek, zup, dań mięsnych oraz twarogów. Ich wyrazisty smak dobrze komponuje się z owocami oraz sałatami. Można je wykorzystać także przy przygotowywaniu zdrowych koktajli oraz smoothie. Zaletą liofilizowanych kiełków jest to, że nie wymagają obróbki wstępnej i są produktami gotowymi do spożycia.
W ofercie:
kiełki fasoli mung,
kiełki Stir-Fry (unikalne połączenie kiełków soczewicy, fasoli Mung, cieciorki)
kiełki słonecznika
kiełki rzodkiewki
kiełki jarmużu
kiełki brokułu
Kiełki liofilizowane mogą być przechowywane przez długi czas. Brak wody, która zostaje usunięta w procesie liofilizacji, uniemożliwia rozwój drobnoustrojów.
Liofilizacja produktów sprawia, że zachowują one swoje naturalne wartości mineralne oraz witaminy. Kiełki są poddawane temu procesowi w momencie, gdy mają w sobie najwięcej wartości odżywczych i cennych składników.
Liofilizowane kiełki są przygotowane w taki sposób, by można je było spożywać bez obróbki wstępnej, zaraz po otwarciu opakowania. Nie wymagają dodatku wody.
Kiełki poddawane liofilizacji to wyhodowane z bezpiecznych, przebadanych nasion rośliny, całkowicie wolne od sztucznych nawozów i chemicznych wspomagaczy.