Dzięki procesowi liofilizacji można cieszyć się smakiem ziół każdego dnia. Nowoczesne technologie pozwalają zachować ich kolor i intensywny aromat. Jest to metoda oparta na zamrażaniu i suszeniu produktu z zastosowaniem obniżonego ciśnienia. Liofilizaty w 90% zachowują wartości odżywcze i witaminy, smak i aromat. W czasie obróbki trwałe liofilizowane zioła natychmiast przekształcane są w świeże, ponieważ z powrotem wchłaniają wilgoć, dzięki czemu ujawnia się ich oryginalny charakter, czysty smak, kolor. Dajemy Klientom najwyższej jakości produkt, o który dbamy od samego ziarenka.
W ofercie:
bazylia
pietruszka
mięta
koper
szczypior
tymianek
lubczyk
czosnek niedźwiedzi - na specjalne zamówienie
10 g
LIOFILIZOWANA BAZYLIA
Liofilizowana bazylia to aromatyczna przyprawa, która powstaje w procesie liofilizacji. Liofilizacja to nowoczesna metoda utrwalająca żywność, która pozwala zachować wartości odżywcze, minerały oraz witaminy świeżego zioła. Liofilizowana bazylia zachowuje wartości odżywcze w tym: witaminy A i kwas foliowy.
Nieodzownym atutem liofilizowanej bazylii jest zachowany po procesie liofilizacji intensywny smak i aromat świeżych ziół. Liofilizowana bazylia znajduje szerokie zastosowanie w wielu daniach w tym jako dodatek do: sałatek, sosów, makaronów, koktajli, serów i mięs.
Liofilizowaną bazylię cechuje długi termin przydatności do spożycia. Ciesz się długotrwałą świeżością liofilizowanych ziół każdego dnia.
10 g
LIOFILIZOWANY
CZOSNEK NIEDŹWIEDZI
Na specjalne zamówienie.
Liofilizowany czosnek niedźwiedzi to aromatyczna przyprawa, która powstaje w procesie liofilizacji. Liofilizacja to nowoczesna metoda utrwalająca żywność, która pozwala zachować wartości odżywcze, minerały oraz witaminy świeżego zioła. Liofilizowany czosnek niedźwiedzi zachowuje wartości odżywcze w tym: witaminę C oraz cynk.
Nieodzownym atutem liofilizowanego czosnku niedźwiedziego jest zachowany po liofilizacji intensywny smak i aromat świeżych ziół. Liofilizowany czosnek znajduje szerokie zastosowanie w wielu daniach w tym jako dodatek do: sałatek, sosów, twarogu, makaronów, serów i mięs.
Liofilizowany czosnek niedźwiedzi cechuje długi termin przydatności do spożycia. Ciesz się długotrwałą świeżością liofilizowanych ziół każdego dnia.
10 g
LIOFILIZOWANY KOPER
Liofilizowany koper to aromatyczna przyprawa, która powstaje w procesie liofilizacji. Liofilizacja to nowoczesna metoda utrwalająca żywność, która pozwala zachować wartości odżywcze, minerały oraz witaminy świeżego zioła. Liofilizowany koper zachowuje wartości odżywcze w tym: witaminę C oraz witaminę A.
Nieodzownym atutem liofilizowanego kopru jest zachowany po liofilizacji intensywny smak i aromat świeżych ziół. Liofilizowany koper znajduje szerokie zastosowanie w wielu daniach w tym jako dodatek do: sałatek, sosów, zup, past kanapkowych, makaronów, serów i mięs.
Liofilizowany koper cechuje długi termin przydatności do spożycia. Ciesz się długotrwałą świeżością liofilizowanych ziół każdego dnia.
10 g
LIOFILIZOWANA MIĘTA
Liofilizowana mięta to aromatyczna przyprawa, która powstaje w procesie liofilizacji. Liofilizacja to nowoczesna metoda utrwalająca żywność, która pozwala zachować wartości odżywcze, minerały oraz witaminy świeżego zioła. Liofilizowana mięta zachowuje wartości odżywcze w tym: witaminę C, witaminę A oraz kwas foliowy.
Nieodzownym atutem liofilizowanej mięty jest zachowany po liofilizacji intensywny smak i aromat świeżych ziół. Liofilizowana mięta znajduje szerokie zastosowanie w wielu daniach w tym jako dodatek do: sałatek, sosów, batonów, makaronów, koktajli, serów i mięs.
Liofilizowaną miętę cechuje długi termin przydatności do spożycia. Ciesz się długotrwałą świeżością liofilizowanych ziół każdego dnia.
10 g
LIOFILIZOWANA PIETRUSZKA
Liofilizowana pietruszka to aromatyczna przyprawa, która powstaje w procesie liofilizacji. Liofilizacja to nowoczesna metoda utrwalająca żywność, która pozwala zachować wartości odżywcze, minerały oraz witaminy świeżego zioła. Liofilizowana mięta zachowuje wartości odżywcze w tym: żelazo, witaminę K, witaminę C oraz kwas foliowy.
Nieodzownym atutem liofilizowanej pietruszki jest zachowany po liofilizacji intensywny smak i aromat świeżych ziół. Liofilizowana pietruszka znajduje szerokie zastosowanie w wielu daniach w tym jako dodatek do: sałatek, zup, sosów, makaronów, koktajli, ryb i mięs.
Liofilizowaną pietruszkę cechuje długi termin przydatności do spożycia. Ciesz się długotrwałą świeżością liofilizowanych ziół każdego dnia.
10 g
LIOFILIZOWANY SZCZYPIOR
Liofilizowany szczypior to aromatyczna przyprawa, która powstaje w procesie liofilizacji.
Liofilizacja to nowoczesna metoda utrwalająca żywność, która pozwala zachować wartości odżywcze, minerały oraz
witaminy świeżego zioła.
Liofilizowany szczypior zachowuje wartości odżywcze w tym: witaminę C, witaminę A oraz
witaminę K.
Nieodzownym atutem liofilizowanego szczypioru jest zachowany po liofilizacji intensywny smak i aromat świeżych ziół. W związku z powyższym zajdzie szerokie zastosowanie w wielu daniach w tym jako dodatek do: sałatek, sosów, kanapek, twarogu, makaronów, serów i mięs.
Liofilizowany szczypior cechuje długi termin przydatności do spożycia. Ciesz się długotrwałą świeżością liofilizowanych ziół każdego dnia.
10 g
LIOFILIZOWANY TYMIANEK
Liofilizowany tymianek to aromatyczna przyprawa, która powstaje w procesie liofilizacji. Liofilizacja to nowoczesna metoda utrwalająca żywność, która pozwala zachować wartości odżywcze, minerały oraz witaminy świeżego zioła. Liofilizowany tymianek zachowuje wartości odżywcze w tym: witaminę C, kwas foliowy, magnez i żelazo.
Nieodzownym atutem liofilizowanego tymianku jest zachowany po liofilizacji intensywny smak i aromat świeżych ziół. Liofilizowany tymianek znajduje szerokie zastosowanie w wielu daniach w tym jako dodatek do: sałatek, sosów, zup, past kanapkowych, makaronów, serów i mięs.
Liofilizowany tymianek cechuje długi termin przydatności do spożycia. Ciesz się długotrwałą świeżością liofilizowanych ziół każdego dnia.
10 g
LIOFILIZOWANY LUBCZYK
Liofilizowany lubczyk to aromatyczna przyprawa, która powstaje w procesie liofilizacji. Liofilizacja to nowoczesna metoda utrwalająca żywność, która pozwala zachować wartości odżywcze, minerały oraz witaminy świeżego zioła. Liofilizowany lubczyk zachowuje w swoim składzie cudowne właściwości w tym fitosterole, które pozytywnie oddziałują na układ krążenia, między innymi poprzez obniżanie stężenia poziomu złego cholesterolu, ponadto w swoim składzie lubczyk zawiera witaminę C.
Nieodzownym atutem liofilizowanego lubczyku jest zachowany po procesie liofilizacji intensywny smak i aromat świeżych ziół. Liofilizowany lubczyk znajduje szerokie zastosowanie w wielu daniach w tym jako dodatek do: zup, sosów, sałatek, past warzywnych, ryb i mięs.
Liofilizowany lubczyk cechuje długi termin przydatności do spożycia. Ciesz się długotrwałą świeżością liofilizowanych ziół każdego dnia.
Liofilizowane zioła mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej przez długi czas. Brak wody, która zostaje usunięta podczas liofilizacji zahamowuje rozwój drobnoustrojów.
Wybieramy najwyższej jakości zioła, uprawiane bez użycia pestycydów. W procesie liofilizacji zostaje pominięta faza ciekła, dlatego nie ma potrzeby dodawania konserwantów.
Doskonały smak i zapach produktów liofilizowanych pozwoli cieszyć się prawdziwymi letnimi smakami świeżych ziół przez cały rok. Zachowują wyśmienity smak oraz wszystkie składniki odżywcze.
Produkty poddane procesowi liofilizacji w wyniku utraty wody są lekkie i zajmują niewiele miejsca. Są również idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy w swojej branży nie mogą używać obróbki termicznej.