zioła liofizowane
zioła liofizowane
zioła liofizowane

Kiełki liofilizowane

Kiełki liofilizowane powstają w wyniku unikalnego procesu, który rozpoczyna się od wyhodowania najlepszej jakości świeżych kiełków. Następnie poddaje się je liofilizacji, czyli metodzie opartej na zamrażaniu i suszeniu produktu z zastosowaniem obniżonego ciśnienia. Dzięki temu procesowi kiełki zachowują niezbędne składniki odżywcze i minerały, a także wydłużają swój okres przydatności.

W rezultacie otrzymujemy pełne witamin i składników mineralnych liofilizowane kiełki, które są idealnym dodatkiem do sałatek, zup, dań mięsnych oraz twarogów. Ich wyrazisty smak dobrze komponuje się z owocami oraz sałatami. Można je wykorzystać także przy przygotowywaniu zdrowych koktajli oraz smoothie. Zaletą liofilizowanych kiełków jest to, że nie wymagają obróbki wstępnej i są produktami gotowymi do spożycia.

W ofercie:

  • kiełki fasoli mung,

  • kiełki Stir-Fry (unikalne połączenie kiełków soczewicy, fasoli Mung, cieciorki)

  • kiełki słonecznika

  • kiełki rzodkiewki

  • kiełki jarmużu

  • kiełki brokułu

ikona liofizowane
ikona liofizowane2
ikona liofizowane3
ikona liofizowane4

Dodaj do:

ikona liofizowane

KANAPEK

ikona liofizowane

SAŁATEK

ikona liofizowane

TWAROGÓW

ikona liofizowane

KOKTAJLI

ikona liofizowane

BATONÓW

ikona liofizowane

MIODU

Jedz liokiełki w domu, w pracy, w podróży.

ikona liofizowane
ikona liofizowane
ikona liofizowane
ikona liofizowane
ikona liofizowane
ikona liofizowane
ikona liofizowane
ikona liofizowane
ikona liofizowane
ikona liofizowane
ikona liofizowane
ikona liofizowane
ikona liofizowane

Długi termin przydatności

Kiełki liofilizowane mogą być przechowywane przez długi czas. Brak wody, która zostaje usunięta w procesie liofilizacji, uniemożliwia rozwój drobnoustrojów.

ikona liofizowane

Wysoka wartość odżywcza

Liofilizacja produktów sprawia, że zachowują one swoje naturalne wartości mineralne oraz witaminy. Kiełki są poddawane temu procesowi w momencie, gdy mają w sobie najwięcej wartości odżywczych i cennych składników.

ikona liofizowane

Gotowe do spożycia

Liofilizowane kiełki są przygotowane w taki sposób, by można je było spożywać bez obróbki wstępnej, zaraz po otwarciu opakowania. Nie wymagają dodatku wody.

ikona liofizowane

100% naturalne i bezpieczne

Kiełki poddawane liofilizacji to wyhodowane z bezpiecznych, przebadanych nasion rośliny, całkowicie wolne od sztucznych nawozów i chemicznych wspomagaczy.