Tosty z serem i pieczarkami
rozmaryn

Tosty z serem i pieczarkami

Ilość porcji: 2 porcje

Czas: 25 min

Poziom trudności: łatwy

Składniki:

4 kromki chleba
2 łyżki masła
1 duży ząbek czosnku
10 pieczarek
gałązka świeżego rozmarynu
1/4 szklanki śmietanki 36%
1 i 1/5 szklanka ostrego sera np. cheddar
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

 





Sposób przyrządzenia:

Kromki chleba podpiecz w piekarniku na złoty kolor. Na patelni rozgrzej masło i dodaj posiekany ząbek czosnku oraz pokrojone w plastry pieczarki. Smaż około 7 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą, świeżym rozmarynem oraz sporą ilością pieprzu.
Do miski wlej śmietanę, dodaj starty ser, dopraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj dokładnie i nałóż na kromki chleba. Następnie na serową warstwę połóż podsmażone wcześniej pieczarki. Rozłóż kromki na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku w 180 °C, około 2-3 minuty. Udekoruj kilkoma całymi różowymi ziarnami pieprzu i świeżym rozmarynem. Podawaj póki są gorące!