Pesto z suszonych pomidorów

Jeśli nigdy wcze­śniej nie jadłeś pesto z suszo­nych pomi­do­rów, to cze­ka Cię praw­dzi­wa uczta! Spró­buj z maka­ro­nem, posma­ruj nim pie­czy­wo lub zjedz jako dip do warzyw… Brzmi smacz­nie? Bo takie jest! Pesto z suszo­nych pomi­do­rów od fir­my Ori­ga­num pole­ca się Two­im kub­kom smakowym.

Dla­cze­go jest to tak per­fek­cyj­ny doda­tek do róż­ne­go rodza­ju dań? Czer­wo­ne pesto jest słod­ko-sło­ne z nutą gory­czy pocho­dzą­cej z orze­chów. Ta kom­bi­na­cja sma­ków to feno­me­nal­ny spo­sób, by nadać Two­im potra­wom to „coś”.

Choć pesto z suszo­nych pomi­do­rów w niczym nie przy­po­mi­na kla­sycz­ne­go bazy­lio­we­go, to jest rów­nie wyśmie­ni­cie aro­ma­tycz­ne i smacz­ne. Zamknę­li­śmy w sło­icz­ku praw­dzi­wą bom­bę sma­ko­wą! Połą­czy­li­śmy słod­kie od słoń­ca pomi­do­ry z orze­cha­mi ara­chi­do­wy­mi, kil­ko­ma ząb­ka­mi czosn­ku oraz świe­ży­mi zio­ła­mi; ore­ga­no i tymian­kiem! W rezul­ta­cie otrzy­ma­li­śmy wspa­nia­ły doda­tek do wie­lu dań!

A na zio­łach zna­my się naj­le­piej! Upra­wia­my je już od ponad 30 lat we wła­snych cało­rocz­nych szklar­niach. Spe­cja­li­zu­je­my się w upra­wie aż 20 gatun­ków ziół donicz­ko­wych, a tak­że lio­fi­li­zo­wa­nych i cię­tych.

Pesto z czer­wo­nych pomi­do­rów od fir­my Ori­ga­num świet­nie sma­ku­je z gril­lo­wa­nym kur­cza­kiem, zmie­sza­ne z hum­mu­sem, jako pasta do kana­pek czy jako doda­tek do róż­ne­go rodza­ju zup. Pesto ros­so ide­al­nie rów­nież spraw­dzi się jako dip do pie­czo­nych warzyw. Spró­buj, a prze­ko­nasz się, że dzię­ki nie­mu w łatwy spo­sób przy­go­tu­jesz wyśmie­ni­te danie.

Pora­da
Ugo­tuj ulu­bio­ny maka­ron, wymie­szaj go z kil­ko­ma łyż­ka­mi pesto z suszo­nych pomi­do­rów, a na koniec zetrzyj dobrej jako­ści ser, np. par­me­zan. Oto łatwy pomysł na wyśmie­ni­ty obiad lub kolację.

Pomi­do­ro­we pesto to pysz­ny doda­tek do:
— zup
— hummusu
— pieczywa
— makaronu
— gril­lo­wa­nych mięs i warzyw