Pesto Bazyliowe w wiaderku – Dobry Produkt 2024 r.
W dniu 5 listopada 2024 r. w Warszawie rozpoczęło się Forum Rynku Spożywczego i Handlu, jedno
z najważniejszych wydarzeń w polskim sektorze spożywczym i handlowym. Podczas uroczystej gali
podsumowującej pierwszy dzień forum wręczono wyróżnienia w prestiżowym konkursie Dobry
Produkt 2024 oraz nagrody Food&Retail Awards.
Firma Origanum została wyróżniona podczas gali Dobry Produkt 2024 w kategorii Produkt
HorecaTrends. Nagrodę przyznano za wyjątkowe pesto z bazylii w wiaderku 1180 g uprawianej na
Kujawach, które wyróżnia się wysoką jakością składników oraz lokalnym pochodzeniem. Nagrodę
w imieniu firmy odebrała Anna Dąbrowska, wiceprezeska firmy Origanum. Jest to wyróżnienie, które
podkreśla nasze zaangażowanie w rozwój produktów opartych na lokalnych składnikach, w tym
przypadku bazylii, która od samego ziarenka po dojrzałą sadzonkę wzrasta w szklarniach, pod okiem
pasjonatów ziół firmy Origanum.
Jest to dla nas wspaniałe wyróżnienie, choćby ze względu na fakt, że dołożyliśmy ogromne starania
do tego, aby był to produkt nie tylko wyśmienity pod względem smaku, ale również jakości. Nagroda
ta jest dla nas informacją zwrotną, że warto podejmować takie starania. Wśród docenionych
produktów znalazły się m.in.: cydr z polskich jabłek, słodkie bułeczki inspirowane tradycyjną kuchnią
chińską, wegańska alternatywa oscypka na bazie tofu, naturalny pasztet z kaczki przygotowywany
metodą sous-vide oraz gama syropów barmańskich wzbogacających smak koktajli i kaw.
Forum Rynku Spożywczego i Handlu jest okazją do spotkań, wymiany doświadczeń i inspiracji w
gronie liderów sektora spożywczego i handlowego, podkreślając znaczenie jakości oraz innowacji w
polskiej branży spożywczej. Ciągły rozwój oraz utrzymanie wysokiej jakości produktów jest naszym
priorytetem, dlatego uczestnictwo w tym wydarzeniu było dla nas znaczące.
Dziękujemy jeszcze raz za to wyróżnienie.