Zielona, gęsta i wyjątkowo aromatyczna pasta zamknięta w funkcjonalnym słoiczku. Rozsmakowani w tradycyjnej kuchni Włosi chętnie delektują się pesto w połączeniu z makaronem. Wraz z Włochami pokochał je cały świat. Dzięki tak dobrze dobranym i intensywnym składniom, niewiele trzeba, aby przygotować pyszne danie.
Korzenie Origanum sięgają ponad 30 lat doświadczenia i pasji w pracy w ogrodnictwie. Wiedza i wciąż poszerzane kompetencje doprowadziły do tego, że jesteśmy liderem wśród producentów ziół.
Stworzyliśmy dla naszej bazylii wyjątkowe warunki do wzrostu.
Uprawiamy to wyjątkowe zioło:
— bez pestycydów,
— pod osłonami,
— bez zanieczyszczeń.
Ciesz się smakiem ziół każdego dnia
Co, jest tajemnicą, tak wyśmienitego pesto? Oczywiście wysokiej jakości, świeżo zerwana bazylia. Jak zatrzymać jej aromat w szklanym słoiczku? Sekret tkwi w odpowiednio skomponowanej recepturze, której znaczącą część stanowi świeża bazylia połączona z harmonijnie dobranymi składnikami.
Porada:
Miej zawsze chociaż jeden słoiczek bazyliowego sosu, a szybko stworzysz zdrowy i smaczny posiłek.
Bazyliowe pesto to pyszny dodatek do:
— pieczywa
— ryb
— mięs
— małych przekąsek
— aromatycznych makaronów