Zupa marchewkowa z kolendrą
kolendra

Zupa marchewkowa z kolendrą

Ilość porcji: 6 porcji

Czas: 35 min

Poziom trudności: łatwy

Składniki:

500 g marchwi
1 główka cebuli
1 korzeń pietruszki
1 ziemniak
1 l bulionu
2 łyżki oliwy
gałka muszkatołowa
liście świeżej kolendry
szczypta soli i pieprzu

 





Sposób przyrządzenia:

Przepis na zupę marchewkową jest bardzo prosty i szybki, a niesamowicie aromatyczny dzięki świeżym liściom kolendry. Zacznij od obrania wszystkich warzyw, następnie pokrój je na kawałki, przesmaż na oliwie, po czym podlewaj je bulionem i podduszaj przez około 10 minut. Kiedy warzywa będą już miękkie, zmiksuj je za pomocą blendera. Sprawdź smak! Dopraw zupę solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową, według własnych upodobań. Zagotuj zupę i podawaj ze świeżymi liści kolendry oraz prażonymi pestkami dyni.