Już sama nazwa mówi wiele o jej właściwościach - salvere (łac.) oznacza leczyć, a to dlatego, że wykazuje m.in. działanie bakteriobójcze i przeciwzapalne. Jest doskonałym źródłem kwasów organicznych i witamin A, C, B oraz składników mineralnych: wapnia, magnezu, potasu, żelaza. Poza aspektem zdrowotnym, ma również swoje zastosowanie w kuchni. Świeże liście tego zioła idealnie komponują się z tłustymi daniami, takimi jak: wieprzowina, gęsina i kaczka, ponieważ Szałwia ma zdolność redukowania tłuszczu w potrawach. Ze względu na cytrynową nutę smakową nada się też do doprawienia drobiu czy ryb, doda wyjątkowego aromatu mięsnym farszom.
Dane logistyczne
Przechowywanie
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
90 kartonów 4 stanowiskowych (360 roślin)
90 kartonów 6 stanowiskowych (540 roślin)
60 kartonów 8 stanowiskowych (480 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
90 kartonów 4 stanowiskowych (360 roślin)
90 kartonów 6 stanowiskowych (540 roślin)
60 kartonów 8 stanowiskowych (480 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
80 kartonów 3 stanowiskowych (240 roślin)
60 kartonów 4 stanowiskowych (240 roślin)
48 kartonów 6 stanowiskowych (288 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
80 kartonów 3 stanowiskowych (240 roślin)
60 kartonów 4 stanowiskowych (240 roślin)
48 kartonów 6 stanowiskowych (288 roślin)
1
Postaw w jasnym miejscu
z dala od ogrzewania
2
Podlewaj co 2 dzień
do podstawki
3
Korzystaj, aby zioła
odwdzięczyły się nowymi listkami