Placki z cukinii z dużą ilością świeżych ziół
pietruszka

Placki z cukinii z dużą ilością świeżych ziół

Ilość porcji: 4

Czas: 30 minut

Poziom trudności: łatwe

Składniki:

50 g mąki pszennej
2 jajka
50 ml mleka
1 starta cukinia
1 łyżka oleju
pół pęczka pietruszki
pół pęczka koperku

 





Sposób przyrządzenia:

Wsyp mąkę do miski zrób w środku zagłębienie, wbij jajka, a następnie mieszaj stopniowo dodając mleko, tak aby ciasto było gładkie. Cukinię zetrzyj na tarce, koperek i pietruszkę zbierz razem i drobno posiekaj, dodaj do ciasta, dobrze wymieszaj i dopraw. Na patelni rozgrzej olej. Placuszki nakładaj łyżką, na jeden placek powinna starczyć około 2 łyżki. Smaż przez 2-3 minuty z każdej strony, aż lekko się zarumienią.

Podawaj z sosem z jogurtu greckiego i czosnku. Smacznego!