Wigilia w Częstochowie Euro Tonques Polska
Wigilia w Częstochowie, zorganizowana przez Euro Tongues Polska, była wyjątkowym wydarzeniem,
które połączyło tradycję świąteczną z nowoczesnymi trendami kulinarnymi. Wzięło w niej udział 100
kucharzy i 12 firm z branży HoReCa, które zaprezentowały swoje produkty, a w wśród nich,
oczywiście nie mogło zabraknąć i nas!
Szczególną atrakcją tego dnia były pokazy kulinarne: Pani Alicji Fruzińskiej, ekspertki od kuchni
myśliwskiej, oraz Pana Teo Vafidisa, znanego restauratora, który przygotował: greckie danie z
kurczaka z sosem tzatziki z mikroliśćmi musztardowca, a na kolację przygotował ośmiornicę
gotowaną w morskiej wodzie urozmaicona świeżym oregano od firmy Origanum.
Podczas pokazów kulinarnych szczególną uwagę przyciągnęły produkty firmy Origanum.
Zaprezentowano świeże zioła doniczkowe, zioła liofilizowane oraz innowacyjne produkty w
słoiczkach, takie jak Majo wege z bazylią, tymiankiem, a także pesto z suszonych pomidorów
i bazyliowe pesto. Wyśmienitym rozwiązaniem dla rynku gastronomicznego okazały się zioła
pakowane w tkw. Flowpacku — bez torfu i doniczki. Produkty firmy Origanum podkreśliły wyjątkowy
smak i aromat potraw, inspirując uczestników do nowych eksperymentów kulinarnych.
Spotkanie stworzyło przestrzeń do wymiany doświadczeń i inspiracji w gronie pasjonatów kulinariów.
Była to doskonała okazja do integracji oraz prezentacji innowacyjnych rozwiązań w gastronomii.
Dziękujemy, że mogliśmy być jego częścią.