Szeroko stosowane w kuchni tureckiej, greckiej, hiszpańskiej, latynoamerykańskiej i włoskiej. To miękkie zioło, które zachowuje się jak twarde. Dzięki mocnemu smakowi doskonale komponuje się z czerwonymi mięsami, wolno gotowanymi warzywami, potrawami z makaronem, takimi jak spaghetti. To również jedna z najdłużej znanych i wykorzystywanych roślin leczniczych na świecie. Znajdziemy w nim witaminy A, C, E, K i z grupy B. Przyprawa ta jest bardzo dobrym źródłem witaminy C. Działa uszczelniająco na naczynia krwionośne, zwiększa produkcję kolagenu i elastyny, odpowiada za prawidłowe gojenie się ran i mocne zęby.
Dane logistyczne
Przechowywanie
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
90 kartonów 4 stanowiskowych (360 roślin)
90 kartonów 6 stanowiskowych (540 roślin)
60 kartonów 8 stanowiskowych (480 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
90 kartonów 4 stanowiskowych (360 roślin)
90 kartonów 6 stanowiskowych (540 roślin)
60 kartonów 8 stanowiskowych (480 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
80 kartonów 3 stanowiskowych (240 roślin)
60 kartonów 4 stanowiskowych (240 roślin)
48 kartonów 6 stanowiskowych (288 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
80 kartonów 3 stanowiskowych (240 roślin)
60 kartonów 4 stanowiskowych (240 roślin)
48 kartonów 6 stanowiskowych (288 roślin)
1
Postaw w jasnym miejscu
z dala od ogrzewania
2
Podlewaj co 2 dzień
do podstawki
3
Korzystaj, aby zioła
odwdzięczyły się nowymi listkami
warzywa
sosy
pizza
makarony
jagnięcina
wołowina
wieprzowina
ryby