Jest niezastąpiona w leczeniu problemów trawiennych, takich jak wzdęcia czy zaparcia. To wszystko dzięki zawartości mentolu, który ogranicza wydzielanie żółci w żołądku. Świeża mięta jest bogatym źródłem witamin: A, C, B1 i B9 oraz takich minerałów, jak: magnez, żelazo, potas, cynk, fosfor. W świecie kulinarnym miętę często kojarzy się z daniami deserowymi, bardzo dobrze komponuje się z sałatkami owocowymi lub jako dodatek do domowej lemoniady. Zaskakująco dobrze łączy się też z pikantnymi potrawami na przykład z jagnięciny.
Dane logistyczne
Przechowywanie
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
90 kartonów 4 stanowiskowych (360 roślin)
90 kartonów 6 stanowiskowych (540 roślin)
60 kartonów 8 stanowiskowych (480 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
90 kartonów 4 stanowiskowych (360 roślin)
90 kartonów 6 stanowiskowych (540 roślin)
60 kartonów 8 stanowiskowych (480 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
80 kartonów 3 stanowiskowych (240 roślin)
60 kartonów 4 stanowiskowych (240 roślin)
48 kartonów 6 stanowiskowych (288 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
80 kartonów 3 stanowiskowych (240 roślin)
60 kartonów 4 stanowiskowych (240 roślin)
48 kartonów 6 stanowiskowych (288 roślin)
1
Postaw w jasnym miejscu
z dala od ogrzewania
2
Podlewaj co 2 dzień
do podstawki
3
Korzystaj, aby zioła
odwdzięczyły się nowymi listkami
warzywa
owoce
desery
napoje
sosy
drób
wieprzowina
wołowina