Uspokajająca natura melisy jest znana od wieków. Ma jasnozielone liście i subtelny smak cytryny z nutą mięty. Jest również powszechnie stosowana w leczeniu: problemów trawiennych, wzdęć czy na skurcze menstruacyjne. Ponadto jest źródłem kwasów organicznych, witaminy E oraz beta karotenu. W kuchni wykorzystywana w celu nadania potrawom nutki orzeźwienia. Najczęściej przygotowuje się z niej różnego rodzaju napoje: herbaty, drinki, lemoniady, sorbety. Dobrze komponuje się również z owocami lub jako dodatek do twarogu. Warto doprawić nią owoce morza, ryby, cielęcinę oraz wołowinę.
Dane logistyczne
Przechowywanie
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
90 kartonów 4 stanowiskowych (360 roślin)
90 kartonów 6 stanowiskowych (540 roślin)
60 kartonów 8 stanowiskowych (480 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
90 kartonów 4 stanowiskowych (360 roślin)
90 kartonów 6 stanowiskowych (540 roślin)
60 kartonów 8 stanowiskowych (480 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
80 kartonów 3 stanowiskowych (240 roślin)
60 kartonów 4 stanowiskowych (240 roślin)
48 kartonów 6 stanowiskowych (288 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
80 kartonów 3 stanowiskowych (240 roślin)
60 kartonów 4 stanowiskowych (240 roślin)
48 kartonów 6 stanowiskowych (288 roślin)
1
Postaw w jasnym miejscu
z dala od ogrzewania
2
Podlewaj co 2 dzień
do podstawki
3
Korzystaj, aby zioła
odwdzięczyły się nowymi listkami
warzywa
owoce
desery
napoje
jaja
sosy
zupy
drób
ryby