Wszyscy uwielbiają majonez i jest to jeden z tych produktów, za którym najbardziej tęskni się przechodząc na dietę roślinną. Na szczęście możesz cieszyć się pysznym wegetariańskim majonezem firmy Origanum, który smakuje wyśmienicie, a jednocześnie jest znacznie zdrowszy niż jego tradycyjna wersja.
Oto kremowa i zdrowa wersja majonezu! Majo wege z dodatkiem ekstraktu z jarzębiny, tymianku oraz naturalnego aromatu rozmarynu jest idealny zarówno dla wegan, jak i wegetarian. Jeśli szukasz najlepszego wegetariańskiego majonezu bez jajek — nie szukaj dalej!
Do tradycyjnego majonezu robionego w stylu francuskim używa się żółtek jaj emulgowanych olejem i octem. Tworząc wegańską wersję bez jajek, sięgnęliśmy między innymi po ekstrakt z jarzębiny, tymianku oraz naturalnego aromatu rozmarynu! Będziesz zaskoczony, jak ta kompozycja składników sprawia, że jest to wyjątkowo smaczny majonez!
Chociaż tradycyjny majonez z pewnością nie jest uważany za „dietetyczną żywność”, to ta wegetariańska wersja jest znacznie zdrowsza! Ponadto dzięki starannie dobranym składnikom jest niesamowicie smaczny! Majo wege nie zawiera oczywiście jaj, co przekłada się na znacznie niższą zawartość tłuszczu i cholesterolu. Wybierając wege majonez od firmy Origanum, masz pewność, że otrzymujesz produkt bez żadnych sztucznych składników ani konserwantów. Brzmi to zdrowo i smacznie? I takie jest!
Porada
Szybki dressing do sałatki? W mieszczce połącz majo wege, oliwę z oliwek oraz sok z cytryny. Dzięki temu, że dodaliśmy do naszego majonezu rozmaryn i tymianek – sos jest niesamowicie aromatyczny, bez potrzeby jego doprawiania.
Majo wege to pyszny dodatek do:
— kanapek
— dressingów
— burgerów
— kanapek