Należy do rodziny mięty i oregano i jest znany ze swojego aromatu i delikatnego smaku. Smak majeranku jest podobny do oregano; ma jednak bardziej skomplikowane nuty i jest często opisywany jako słodszy i delikatniejszy. Często stosowany w kuchni północnoeuropejskiej. Jest świetnym przyjacielem buraków, marchwi, wieprzowiny i pieczonej ryby. Doskonale nadaje się do sałatek, a szczególnie dobrze komponuje się z kozim serem. Ma liczne właściwości lecznicze. Napar z majeranku stosuje się na katar, kaszel czy chore zatoki. Jest źródłem witaminy: C, B6, A, K, kwasu foliowego i niacyny.
Dane logistyczne
Przechowywanie
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
90 kartonów 4 stanowiskowych (360 roślin)
90 kartonów 6 stanowiskowych (540 roślin)
60 kartonów 8 stanowiskowych (480 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
90 kartonów 4 stanowiskowych (360 roślin)
90 kartonów 6 stanowiskowych (540 roślin)
60 kartonów 8 stanowiskowych (480 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
80 kartonów 3 stanowiskowych (240 roślin)
60 kartonów 4 stanowiskowych (240 roślin)
48 kartonów 6 stanowiskowych (288 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
80 kartonów 3 stanowiskowych (240 roślin)
60 kartonów 4 stanowiskowych (240 roślin)
48 kartonów 6 stanowiskowych (288 roślin)
1
Postaw w jasnym miejscu
z dala od ogrzewania
2
Podlewaj co 2 dzień
do podstawki
3
Korzystaj, aby zioła
odwdzięczyły się nowymi listkami
warzywa
sosy
zupy
wędliny
jagnięcina
wołowina
wieprzowina
ryby
owoce morza