Koperkowe masło
rozmaryn

Koperkowe masło

Ilość porcji: 1

Czas: 20 minut

Poziom trudności: łatwe

Składniki:

250 g dobrej jakości masła
kilka gałązek świeżego koperku
3-6 ząbków czosnku
sól i pieprz

 





Sposób przyrządzenia:

Masło musi być miękkie, dlatego wyjmij je odpowiednio wcześniej z lodówki. Włóż masło do miski. Zbierz razem gałązki koperku, bardzo drobno posiekaj i dodaj do miski. To samo zrób z czosnkiem. Posiekaj go i dodaj do reszty składników. Możesz użyć do tego praski.
Masło dopraw szczyptą soli morskiej i czarnego pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie utrzyj. Przyprawy muszą być równomiernie wymieszane z masłem. Całość możesz przełożyć bezpośrednio do miski i tak podawać. Ciekawym rozwiązaniem jest przełożenie masła na folię spożywczą lub papier do pieczenia i uformowanie kształtu dużego cukierka. Odstaw pakunek do lodówki - gdy masło stężeje, zdejmij folię i podawaj. Smacznego!