Kon­gres Sze­fów Kuch­ni i Restau­ra­to­rów – Fir­ma Ori­ga­num na kuli­nar­nych szczytach!

Fir­ma Ori­ga­num mia­ła przy­jem­ność uczest­ni­czyć w pre­sti­żo­wym Kon­gre­sie Sze­fów Kuch­ni i Restau­ra­to­rów, wyda­rze­niu, któ­re odby­ło się 8 paź­dzier­ni­ka 2024 w EXPO XXI w Warszawie.

Kon­gres zgro­ma­dził naj­więk­sze auto­ry­te­ty świa­ta kuli­na­riów i przed­sta­wi­cie­li czo­ło­wych insty­tu­cji gastro­no­micz­nych. Była to dla nas nie tyl­ko oka­zja do zapre­zen­to­wa­nia naszych pro­duk­tów, ale rów­nież do pod­ję­cia dia­lo­gu z uzna­ny­mi eks­per­ta­mi w branży.

Part­ne­rzy, któ­rzy nas wspierali

Pro­duk­ty Ori­ga­num cie­szy­ły się ogrom­nym zain­te­re­so­wa­niem, a nasza ofer­ta zosta­ła doce­nio­na przez dwie wyjąt­ko­we organizacje:

Insty­tut Kuli­nar­ny Trans­go­ur­met z Panem Mar­kiem Bur­kac­kim na cze­le, któ­ry pod­kre­ślił wyso­ką jakość i inno­wa­cyj­ność naszych pro­duk­tów. Jako auto­ry­tet kuli­nar­ny, wyra­ził swo­je uzna­nie dla roz­wią­zań, któ­re ofe­ru­je Ori­ga­num – szcze­gól­nie w kon­tek­ście świe­żo­ści i natu­ral­no­ści naszych produktów.Europejskie Sto­wa­rzy­sze­nie Kucha­rzy z
Pre­ze­sem Panem Mar­ci­nem Sobó­lem, któ­re rów­nież wspar­ło naszą pre­zen­ta­cję, a o tyle jest to dla nas waż­ne, że jest to
orga­ni­za­cja, któ­ra sku­pia naj­lep­szych kucha­rzy z całej Euro­py, dla­te­go ich uzna­nie sta­no­wi dla nas wyjąt­ko­we wyróżnienie.

Pre­zen­to­wa­ne produkty

Pod­czas Kon­gre­su zapre­zen­to­wa­li­śmy sze­ro­ką gamę naszych pro­duk­tów, któ­re spo­tka­ły się z bar­dzo pozy­tyw­nym odbio­rem. Szcze­gól­nie wyróż­nia­ły się:

  • Zio­ła donicz­ko­we – świe­że i trwa­łe, ide­al­ne zarów­no do pro­fe­sjo­nal­nych kuch­ni, jak i do domo­we­go użytku.
  • Zio­ła cię­te w opa­ko­wa­niach typu flow­pack – prak­tycz­ne roz­wią­za­nie dla każ­dej kuch­ni, zapew­nia­ją­ce mak­sy­mal­ną świe­żość i aromat.
  • Naj­więk­szą uwa­gę przy­cią­gnę­ły jed­nak nasze mikro­li­ście na ste­ryl­nym pod­ło­żu – praw­dzi­wa inno­wa­cja w świe­cie zdro­wych i eko­lo­gicz­nych produktów.

Mikro­li­ście – pro­dukt przyszłości

Mikro­li­ście  to pro­dukt, któ­ry wzbu­dził szcze­gól­ne zain­te­re­so­wa­nie uczest­ni­ków Kon­gre­su. Co je wyróżnia?

Pro­dukt i opa­ko­wa­nie jest w 100% bio­de­gra­do­wal­ne – zarów­no mikro­li­ście, jak i ich pod­ło­że w peł­ni wpi­su­ją się w eko­lo­gicz­ne tren­dy, eli­mi­nu­jąc potrze­bę korzy­sta­nia z pla­sti­ku. Mikro­li­ście to rośli­ny znaj­du­ją­ce się pomię­dzy eta­pem kieł­ków a doj­rza­łych roślin, wyróż­nia­ją­ce się wyso­ką war­to­ścią odżyw­czą oraz inten­syw­nym sma­kiem i kolo­rem, któ­re zatrzy­mu­ją w pro­ce­sie wzro­stu. W ofer­cie posia­da­my wie­le gatun­ków mikro­li­ści, takich jak rzod­kiew­ka: mizu­na, jar­muż, sło­necz­nik, gro­szek czy ama­ran­tus. Pod­czas ich upra­wy nie sto­su­je­my pesty­cy­dów. Dzię­ki zasto­so­wa­niu ste­ryl­ne­go i bio­de­gra­do­wal­ne­go pod­ło­ża, pro­dukt jest łatwy i higie­nicz­ny w użyt­ko­wa­niu – wystar­czy odwró­cić pod­ło­że i ściąć mikro­li­ście nożycz­ka­mi bez­po­śred­nio nad tale­rzem. Są zdro­we i boga­te w skład­ni­ki odżyw­cze – ide­al­ne jako doda­tek do sała­tek, kana­pek czy dań głów­nych, wzbo­ga­ca­jąc je w wita­mi­ny i mikroelementy.Ich pro­duk­cja jest przy­ja­zna śro­do­wi­sku, co czy­ni je dosko­na­łym wybo­rem dla osób dba­ją­cych o zrów­no­wa­żo­ny rozwój.Nie bez powo­du mikro­li­ście zosta­ły wyróż­nio­ne pod­czas tar­gów Lec­ler­ca, gdzie zakwa­li­fi­ko­wa­no je do kon­kur­su Cer­ty­fi­kat Dobry Pro­dukt 2024 w kate­go­rii inno­wa­cyj­ny produkt.To dla nas ogrom­ne wyróż­nie­nie, któ­re moty­wu­je do dal­sze­go rozwoju.

Udział w Kon­gre­sie Sze­fów Kuch­ni i Restau­ra­to­rów to dla fir­my Ori­ga­num kolej­ny krok na dro­dze do pod­no­sze­nia jako­ści i inno­wa­cyj­no­ści w branży.
Już teraz z nie­cier­pli­wo­ścią cze­ka­my na kolej­ne wyda­rze­nia, pod­czas któ­rych będzie­my mogli dzie­lić się naszą pasją do ziół!