Anyż ma długą historię zastosowania jako przyprawa i zapach. Uprawiany jest w Egipcie od co najmniej 4000 lat. Jest głównie doceniany ze względu na smak przypominający lukrecję. Szeroko stosowany do aromatyzowania ciast; jest charakterystycznym składnikiem niemieckiego chleba o nazwie anisbrod. W regionie Morza Śródziemnego i Azji jest powszechnie stosowany w potrawach mięsnych i warzywnych. Anyż jest szeroko stosowany jako środek aromatyzujący we wszystkich kategoriach żywności, w tym: alkohole, likiery, produkty mleczne, żelatyny, budynie etc. Ma również działanie moczopędne oraz stosuje się go do leczenia problemów trawiennych i bólu zęba.
Dane logistyczne
Przechowywanie
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
90 kartonów 4 stanowiskowych (360 roślin)
90 kartonów 6 stanowiskowych (540 roślin)
60 kartonów 8 stanowiskowych (480 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
90 kartonów 4 stanowiskowych (360 roślin)
90 kartonów 6 stanowiskowych (540 roślin)
60 kartonów 8 stanowiskowych (480 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
80 kartonów 3 stanowiskowych (240 roślin)
60 kartonów 4 stanowiskowych (240 roślin)
48 kartonów 6 stanowiskowych (288 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
80 kartonów 3 stanowiskowych (240 roślin)
60 kartonów 4 stanowiskowych (240 roślin)
48 kartonów 6 stanowiskowych (288 roślin)
1
Postaw w jasnym miejscu
z dala od ogrzewania
2
Podlewaj co 2 dzień
do podstawki
3
Korzystaj, aby zioła
odwdzięczyły się nowymi listkami
warzywa
desery
napoje
sosy
zupy
wołowina
wieprzowina