Majo wege z tymiankiem i rozmarynem

Wszy­scy uwiel­bia­ją majo­nez i jest to jeden z tych pro­duk­tów, za któ­rym naj­bar­dziej tęsk­ni się prze­cho­dząc na die­tę roślin­ną. Na szczę­ście możesz cie­szyć się pysz­nym wege­ta­riań­skim majo­ne­zem fir­my Ori­ga­num, któ­ry sma­ku­je wyśmie­ni­cie, a jed­no­cze­śnie jest znacz­nie zdrow­szy niż jego tra­dy­cyj­na wersja.

Oto kre­mo­wa i zdro­wa wer­sja majo­ne­zu! Majo wege z dodat­kiem eks­trak­tu z jarzę­bi­ny, tymian­ku oraz natu­ral­ne­go aro­ma­tu roz­ma­ry­nu jest ide­al­ny zarów­no dla wegan, jak i wege­ta­rian. Jeśli szu­kasz naj­lep­sze­go wege­ta­riań­skie­go majo­ne­zu bez jajek — nie szu­kaj dalej!

Do tra­dy­cyj­ne­go majo­ne­zu robio­ne­go w sty­lu fran­cu­skim uży­wa się żół­tek jaj emul­go­wa­nych ole­jem i octem. Two­rząc wegań­ską wer­sję bez jajek, się­gnę­li­śmy mię­dzy inny­mi po eks­trakt z jarzę­bi­ny, tymian­ku oraz natu­ral­ne­go aro­ma­tu roz­ma­ry­nu! Będziesz zasko­czo­ny, jak ta kom­po­zy­cja skład­ni­ków spra­wia, że jest to wyjąt­ko­wo smacz­ny majo­nez!

Cho­ciaż tra­dy­cyj­ny majo­nez z pew­no­ścią nie jest uwa­ża­ny za „die­te­tycz­ną żyw­ność”, to ta wege­ta­riań­ska wer­sja jest znacz­nie zdrow­sza! Ponad­to dzię­ki sta­ran­nie dobra­nym skład­ni­kom jest nie­sa­mo­wi­cie smacz­ny! Majo wege nie zawie­ra oczy­wi­ście jaj, co prze­kła­da się na znacz­nie niż­szą zawar­tość tłusz­czu i cho­le­ste­ro­lu. Wybie­ra­jąc wege majo­nez od fir­my Ori­ga­num, masz pew­ność, że otrzy­mu­jesz pro­dukt bez żad­nych sztucz­nych skład­ni­ków ani kon­ser­wan­tów. Brzmi to zdro­wo i smacz­nie? I takie jest!

Pora­da
Szyb­ki dres­sing do sałat­ki? W mieszcz­ce połącz majo wege, oli­wę z oli­wek oraz sok z cytry­ny. Dzię­ki temu, że doda­li­śmy do nasze­go majo­ne­zu roz­ma­ryn i tymia­nek – sos jest nie­sa­mo­wi­cie aro­ma­tycz­ny, bez potrze­by jego doprawiania.

Majo wege to pysz­ny doda­tek do:
— kanapek
— dressingów
— burgerów
— kanapek