Inten­syw­ny smak Włoch dużym opa­ko­wa­niu. Ide­al­ne dla gastro­no­mii i miło­śni­ków wło­skiej kuchni.

Pesto bazy­lio­we to jeden z naj­bar­dziej cha­rak­te­ry­stycz­nych sosów kuch­ni wło­skiej. Jego inten­syw­ny, świe­ży smak dosko­na­le kom­po­nu­je się z wie­lo­ma potra­wa­mi– od kla­sycz­ne­go maka­ro­nu, przez sałat­ki, aż po dodat­ki do piz­zy, czy kana­pek. Aby spro­stać ocze­ki­wa­niom pro­fe­sjo­nal­nych kucha­rzy i pasjo­na­tów wyjąt­ko­wych sma­ków, ofe­ru­je­my pesto bazy­lio­we Ori­ga­num w prak­tycz­nym wia­der­ku 1180 g– ide­al­nym dla restau­ra­cji, firm cate­rin­go­wych i miło­śni­ków gotowania.

Co wyróż­nia nasze pesto?
Natu­ral­ny skład– bazy­lia, olej rze­pa­ko­wy, ser dłu­go doj­rze­wa­ją­cy, orzesz­ki ara­chi­do­we, czo­snek suszo­ny, sól kłodawska.
Wie­lo­funk­cyj­ność– spraw­dzi się jako sos do maka­ro­nów, baza do mary­nat, doda­tek do zup i skład­nik kre­atyw­nych dań.
Duże opa­ko­wa­nie dla pro­fe­sjo­na­li­stów– wia­der­ko 1180 g to wygo­da i oszczęd­ność w kuchni.
Bez kom­pro­mi­sów– bez sztucz­nych kon­ser­wan­tów i wzmac­nia­czy sma­ku. Tyl­ko natu­ral­ne składniki.

Cer­ty­fi­kat Dobry Pro­dukt 2024 dla Origanum
Jest nam nie­zwy­kle miło poin­for­mo­wać, że Gru­pa PTWP SA, wydaw­ca por­ta­li portalspozywczy.pl, dlahandlu.pl oraz horecatrends.pl, przy­zna­ła pesto bazy­lio­we­mu Ori­ga­num w kate­go­rii HoRe­Ca Trends pre­sti­żo­wy Cer­ty­fi­kat Dobry Pro­dukt 2024. Nagro­da ta tra­fia wyłącz­nie do pro­duk­tów spo­żyw­czych o wyjąt­ko­wej jako­ści, wyróż­nia­ją­cych się sma­kiem, skła­dem i pomy­słem– a nasze pesto speł­nia wszyst­kie te kryteria.

Z miło­ści do bazy­lii i idei zero waste
Pomysł na nasze pesto zro­dził się z tro­ski o śro­do­wi­sko– chcie­li­śmy wyko­rzy­stać każ­dą część naszej świe­żej bazy­lii donicz­ko­wej, któ­rą upra­wia­my przez cały rok. Nad­wyż­ki roślin, zamiast tra­fiać na kom­post, zamie­nia­my w aro­ma­tycz­ne pesto o rekor­do­wej zawar­to­ści bazy­lii: aż 55%!
To wła­śnie ta zawar­tość odpo­wia­da za:
‑inten­syw­ny smak i aro­mat bazy­lii, któ­ry poko­cha­li restauratorzy,
‑żywy, zie­lo­ny kolor, bez sztucz­nych barwników,
‑oraz wyjąt­ko­wą gęstą kon­sy­sten­cję z wyczu­wal­ny­mi orzechami.

Jak wyko­rzy­stać pesto bazy­lio­we Origanum?
Maka­ron al pesto– kla­sycz­ne połą­cze­nie z maka­ro­nem spa­ghet­ti, taglia­tel­le lub penne.
Doda­tek do piz­zy– zamiast sosu pomi­do­ro­we­go lub jako aro­ma­tycz­ny akcent po upieczeniu.
Sałat­ki i przy­staw­ki– ide­al­ne jako dres­sing lub pasta do bruschetty.
Mię­sa i ryby– pod­kre­śla smak gril­lo­wa­nych mięs oraz pie­czo­ne­go łososia.
Kanap­ki i wra­py– wystar­czy posma­ro­wać pie­czy­wo, dodać warzy­wa i ser, by stwo­rzyć wyjąt­ko­wą przekąskę.

Zamów już dziś!
Jeśli pro­wa­dzisz restau­ra­cję, cate­ring lub po pro­stu kochasz wło­ską kuch­nię, pesto bazy­lio­we Ori­ga­num w dużym opa­ko­wa­niu to ide­al­ny wybór. Zamów teraz i wpro­wadź praw­dzi­wy smak Włoch do swo­jej kuchni!