Ilość porcji: 4
Czas: 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
250 g Camembert
1 łyżka oliwy
1 ząbek czosnku obrany i pokrojony w cienkie plasterki
4 świeże gałązki rozmarynu, tylko małe końcówki.
Sposób przyrządzenia:
Włącz i ustaw piekarnik na 190°C. Robiąc zakupy kup ser Camembert pakowany w drewniane pudełko. Jest to bardzo przydatne, ponieważ zamierzamy upiec ser w tym pudełku. Wyjmij z pudełeczka papier, zazwyczaj w ten sposób pakowany jest ser.
Małym nożykiem usuń górną warstwę skórki z camemberta, pozostawiając niewielkie ranty wokoło sera. Na wierzch wbij kawałki czosnku a, następnie dodaj gałązki rozmarynu, polej oliwą. To wszystko! Piecz w piekarniku przez około 20 minut. Ser jest gotowy, gdy się roztopi i sączy. Podawaj z grzankami z chleba na zakwasie.