Roślina ma smukłe łodygi z miękkimi liśćmi, mają one słodki, trawiasty smak, a łodygi są bardziej aromatyczne, z lekkim cytrusowym smakiem podobnym do nasion kminku. Koper jest powszechnie stosowany w celu podniesienia smaku różnych potraw. Często łączy się go z łososiem, ziemniakami i sosami na bazie jogurtu. Oprócz zastosowań kulinarnych, koperek jest bogaty w wiele składników odżywczych i tradycyjnie był używany w leczeniu różnych dolegliwości, w tym problemów trawiennych, kolki u niemowląt i nieświeżego oddechu.
Dane logistyczne
Przechowywanie
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
90 kartonów 4 stanowiskowych (360 roślin)
90 kartonów 6 stanowiskowych (540 roślin)
60 kartonów 8 stanowiskowych (480 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
90 kartonów 4 stanowiskowych (360 roślin)
90 kartonów 6 stanowiskowych (540 roślin)
60 kartonów 8 stanowiskowych (480 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
80 kartonów 3 stanowiskowych (240 roślin)
60 kartonów 4 stanowiskowych (240 roślin)
48 kartonów 6 stanowiskowych (288 roślin)
Pakowane w kartony:
4 stanowiskowe
6 stanowiskowe
8 stanowiskowe
Na 1 palecie mieści się:
80 kartonów 3 stanowiskowych (240 roślin)
60 kartonów 4 stanowiskowych (240 roślin)
48 kartonów 6 stanowiskowych (288 roślin)
1
Postaw w jasnym miejscu
z dala od ogrzewania
2
Podlewaj co 2 dzień
do podstawki
3
Korzystaj, aby zioła
odwdzięczyły się nowymi listkami
chleb
zupy
warzywa
jaja
sery
ryby
wieprzowina
wołowina