Freeze-drying process enables enjoying the taste of herbs every day. Modern technologies preserve the colour and intensive aroma of the herbs. This method is based on freezing and drying the product with lowered pressure. This process ensures preserving at least 98% vitamins and minerals. During processing, durable freeze-dried herbs are instantly processed into fresh ones, since they absorb the moisture back, so that they can preserve their original character, pure colour and flavour. Our clients receive product of the highest quality, taken care of from its very beginning.
Our offer includes:
basil
parsley
mint
dill
chives
thyme
lovage
wild garlic
10 g
LIOFILIZOWANA BAZYLIA
Liofilizowana bazylia to aromatyczna przyprawa, która powstaje w procesie liofilizacji. Liofilizacja to nowoczesna metoda utrwalająca żywność, która pozwala zachować wartości odżywcze, minerały oraz witaminy świeżego zioła. Liofilizowana bazylia zachowuje wartości odżywcze w tym: witaminy A i kwas foliowy.
Nieodzownym atutem liofilizowanej bazylii jest zachowany po procesie liofilizacji intensywny smak i aromat świeżych ziół. Liofilizowana bazylia znajduje szerokie zastosowanie w wielu daniach w tym jako dodatek do: sałatek, sosów, makaronów, koktajli, serów i mięs.
Liofilizowaną bazylię cechuje długi termin przydatności do spożycia. Ciesz się długotrwałą świeżością liofilizowanych ziół każdego dnia.
10 g
LIOFILIZOWANY
CZOSNEK NIEDŹWIEDZI
Na specjalne zamówienie.
Liofilizowany czosnek niedźwiedzi to aromatyczna przyprawa, która powstaje w procesie liofilizacji. Liofilizacja to nowoczesna metoda utrwalająca żywność, która pozwala zachować wartości odżywcze, minerały oraz witaminy świeżego zioła. Liofilizowany czosnek niedźwiedzi zachowuje wartości odżywcze w tym: witaminę C oraz cynk.
Nieodzownym atutem liofilizowanego czosnku niedźwiedziego jest zachowany po liofilizacji intensywny smak i aromat świeżych ziół. Liofilizowany czosnek znajduje szerokie zastosowanie w wielu daniach w tym jako dodatek do: sałatek, sosów, twarogu, makaronów, serów i mięs.
Liofilizowany czosnek niedźwiedzi cechuje długi termin przydatności do spożycia. Ciesz się długotrwałą świeżością liofilizowanych ziół każdego dnia.
10 g
LIOFILIZOWANY KOPER
Liofilizowany koper to aromatyczna przyprawa, która powstaje w procesie liofilizacji. Liofilizacja to nowoczesna metoda utrwalająca żywność, która pozwala zachować wartości odżywcze, minerały oraz witaminy świeżego zioła. Liofilizowany koper zachowuje wartości odżywcze w tym: witaminę C oraz witaminę A.
Nieodzownym atutem liofilizowanego kopru jest zachowany po liofilizacji intensywny smak i aromat świeżych ziół. Liofilizowany koper znajduje szerokie zastosowanie w wielu daniach w tym jako dodatek do: sałatek, sosów, zup, past kanapkowych, makaronów, serów i mięs.
Liofilizowany koper cechuje długi termin przydatności do spożycia. Ciesz się długotrwałą świeżością liofilizowanych ziół każdego dnia.
10 g
LIOFILIZOWANA MIĘTA
Liofilizowana mięta to aromatyczna przyprawa, która powstaje w procesie liofilizacji. Liofilizacja to nowoczesna metoda utrwalająca żywność, która pozwala zachować wartości odżywcze, minerały oraz witaminy świeżego zioła. Liofilizowana mięta zachowuje wartości odżywcze w tym: witaminę C, witaminę A oraz kwas foliowy.
Nieodzownym atutem liofilizowanej mięty jest zachowany po liofilizacji intensywny smak i aromat świeżych ziół. Liofilizowana mięta znajduje szerokie zastosowanie w wielu daniach w tym jako dodatek do: sałatek, sosów, batonów, makaronów, koktajli, serów i mięs.
Liofilizowaną miętę cechuje długi termin przydatności do spożycia. Ciesz się długotrwałą świeżością liofilizowanych ziół każdego dnia.
10 g
LIOFILIZOWANA PIETRUSZKA
Liofilizowana pietruszka to aromatyczna przyprawa, która powstaje w procesie liofilizacji. Liofilizacja to nowoczesna metoda utrwalająca żywność, która pozwala zachować wartości odżywcze, minerały oraz witaminy świeżego zioła. Liofilizowana mięta zachowuje wartości odżywcze w tym: żelazo, witaminę K, witaminę C oraz kwas foliowy.
Nieodzownym atutem liofilizowanej pietruszki jest zachowany po liofilizacji intensywny smak i aromat świeżych ziół. Liofilizowana pietruszka znajduje szerokie zastosowanie w wielu daniach w tym jako dodatek do: sałatek, zup, sosów, makaronów, koktajli, ryb i mięs.
Liofilizowaną pietruszkę cechuje długi termin przydatności do spożycia. Ciesz się długotrwałą świeżością liofilizowanych ziół każdego dnia.
10 g
LIOFILIZOWANY SZCZYPIOR
Liofilizowany szczypior to aromatyczna przyprawa, która powstaje w procesie liofilizacji.
Liofilizacja to nowoczesna metoda utrwalająca żywność, która pozwala zachować wartości odżywcze, minerały oraz
witaminy świeżego zioła.
Liofilizowany szczypior zachowuje wartości odżywcze w tym: witaminę C, witaminę A oraz
witaminę K.
Nieodzownym atutem liofilizowanego szczypioru jest zachowany po liofilizacji intensywny smak i aromat świeżych ziół. W związku z powyższym zajdzie szerokie zastosowanie w wielu daniach w tym jako dodatek do: sałatek, sosów, kanapek, twarogu, makaronów, serów i mięs.
Liofilizowany szczypior cechuje długi termin przydatności do spożycia. Ciesz się długotrwałą świeżością liofilizowanych ziół każdego dnia.
10 g
LIOFILIZOWANY TYMIANEK
Liofilizowany tymianek to aromatyczna przyprawa, która powstaje w procesie liofilizacji. Liofilizacja to nowoczesna metoda utrwalająca żywność, która pozwala zachować wartości odżywcze, minerały oraz witaminy świeżego zioła. Liofilizowany tymianek zachowuje wartości odżywcze w tym: witaminę C, kwas foliowy, magnez i żelazo.
Nieodzownym atutem liofilizowanego tymianku jest zachowany po liofilizacji intensywny smak i aromat świeżych ziół. Liofilizowany tymianek znajduje szerokie zastosowanie w wielu daniach w tym jako dodatek do: sałatek, sosów, zup, past kanapkowych, makaronów, serów i mięs.
Liofilizowany tymianek cechuje długi termin przydatności do spożycia. Ciesz się długotrwałą świeżością liofilizowanych ziół każdego dnia.
10 g
LIOFILIZOWANY LUBCZYK
Liofilizowany lubczyk to aromatyczna przyprawa, która powstaje w procesie liofilizacji. Liofilizacja to nowoczesna metoda utrwalająca żywność, która pozwala zachować wartości odżywcze, minerały oraz witaminy świeżego zioła. Liofilizowany lubczyk zachowuje w swoim składzie cudowne właściwości w tym fitosterole, które pozytywnie oddziałują na układ krążenia, między innymi poprzez obniżanie stężenia poziomu złego cholesterolu, ponadto w swoim składzie lubczyk zawiera witaminę C.
Nieodzownym atutem liofilizowanego lubczyku jest zachowany po procesie liofilizacji intensywny smak i aromat świeżych ziół. Liofilizowany lubczyk znajduje szerokie zastosowanie w wielu daniach w tym jako dodatek do: zup, sosów, sałatek, past warzywnych, ryb i mięs.
Liofilizowany lubczyk cechuje długi termin przydatności do spożycia. Ciesz się długotrwałą świeżością liofilizowanych ziół każdego dnia.
Freeze-dried herbs can be stored at room temperature for a long time. Water is removed during freeze-drying process, which stops microbial growth.
We always select the highest quality herbs, grown without using pesticides. During freeze-drying process, the liquid phase is omitted, so no preservatives are necessary.
Perfect taste and smell of freeze-dried products enables enjoying true summer flavours of fresh herbs all year round. Herbs preserve their excellent flavour and all nutrients.
Freeze-dried products are lightweight due to water loss and they don’t take a lot of space. Moreover, they are a perfect solution for people who cannot rely on thermal processing in their industry.