Makaron z łososiem oraz rukolą
rukola

Makaron z łososiem oraz rukolą

Ilość porcji: 4 porcji

Czas: 15 minut

Poziom trudności: łatwy

Składniki:

200 g kremowego serka
400 g makaronu
300 g fileta z łososia, usunięta skóra i ości
75-100 g rukoli
skórka z 1 cytryny
2 ząbki czosnku
1 szalotka
2 łyżki oliwy z oliwek
Gotowana woda z makaronu
sól i pieprz

 





Sposób przyrządzenia:

Ugotuj wybrany makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pamiętaj by zostawić nieco wody po ugotowanym makaronie. Przyda się kiedy będziesz wykańczać sos. W międzyczasie, gdy makaron się gotuje, pokrój łososia w drobne paski. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj pokrojoną szalotkę i czosnek oraz skórkę z cytryny. Smaż kilka minut. Dodaj łososia i gotuj jeszcze przez minutę. Teraz czas by dodać ser i łyżkę wazową wody po gotowaniu makaronu. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodaj makaron do sosu wraz z rukolą.